Marokkansk ler

Det går også uden kemi! Rens din krop, ansigt og hår på den naturlige måde. Marokkansk ler er et lille naturmirakel, som du ikke slipper, når du først har stiftet bekendtskab med det. Marokkansk ler er et fantastisk naturligt alternativ til vaskegeler, sæber og shampooer. Ler er rigt på mineraler fra planter, vand, jord og sten, og takket være det har det fantastisk rensende og udrensende evner.

De troede på det marokkanske ler allerede i oldtiden, hvor de brugte det til udrensninger og ved hudproblemer. Også i vore dage nyder det popularitet og ikke bare blandt marokkanske kvinder.

Marokkansk ler til håret

Leder du efter 100 % naturlig shampoo? Lav en hårmaske af marokkansk ler! Bland leret med honning og lunkent vand og lav en creme. Påfør den på vådt hår, og lad den virke i 5 minutter. Håret bliver stærkere og mere elastisk. Leret fjerner også fedt og fremhæver hårets naturlige farve.

Marokkansk ler til ansigtet

En ansigtsmaske af marokkansk ler vil lyse din hud op og især perfekt og skånsomt rense den. Den klarer også hudorme og overskydende fedtethed, den fjerner døde hudceller og alle andre urenheder. Til ansigtsmasken skal du bruge:

  • 1 skefuld marokkansk ler
  • 2 skefulde vand
  • et par dråber arganolie eller blomstervand

Massér ansigtsmasken blidt ind i den fugtige hud med cirkelbevægelser (undgå områderne omkring øjne og læber), lad den virke i ca. 8 minutter, og skyl derefter. Lad ikke lermasken tørre helt. Det vil gøre det sværere at fjerne den. Og da ler udtørrer huden mildt, anbefales det at bruge fugtighedscreme eller hudolie, når ansigtsmasken er skyllet af.

Prøv også andre lermasker, der skaber totale mirakler på huden!