Gå videre til hovedindhold

Troldnød i kosmetik

Få has på forstørrede porer, og giv din hud glød! Virginsk troldnød er en nordamerikansk løvfældende busk med farverige blomster, der ligner en hasselnød – på engelsk kaldes den for “witch hazel”, altså troldnød. Nogle af dens dele bruges til at fremstille et kraftfuldt planteekstrakt, der har en enestående virkning på huden.

 

Troldnøds egenskaber

Troldnød indeholder en række antioxidanter, flavonoider, tanniner og prokyanidiner, der virker antiinflammatorisk og beroligende. Det anvendes derfor ikke kun i kosmetikprodukter, men også i cremer og præparater mod åreknuder, for at fremme heling og desinficere huden.

Virginsk troldnøds virkning på huden

  • Den virker adstringerende, dvs. strammer porerne.
  • Renser, toner, beroliger og giver huden glød.
  • Støtter hudens mikrocirkulation.
  • Den fremmer hudens hydrering ved at holde på fugten.
  • Den reducerer talgproduktionen og modvirker akne.
  • Den kan hjælpe med at forbedre tilstanden af eksem, dermatitis og andre inflammationer.

Plejeprodukter med troldnød

Troldnøddevand eller hydrolat bruges i kosmetik som en toner (witch hazel toner), oftest til fedtet hud og problemhud. Takket være de indeholdte stoffer kan den lindre irriteret og rød hud, fremme dens fugtbalance, stramme porerne og fjerne overskydende talg.

Du finder også troldnød i vaskeskum, geler og andre anti-akneprodukter eller almindelige kropsplejeprodukter.

Når du vælger hudplejeprodukter med troldnød, skal du sørge for et minimalt alkoholindhold, helst ingenting. Alkohol bruges ofte til at udvinde de gavnlige stoffer fra troldnød, hvilket imidlertid udtørrer huden og bestemt ikke er gavnligt i det lange løb.

Prøv en ansigtstoner eller ansigtsvask, og nyd en frisk og beroliget hud. Og hvis du har problemer med akne, porer eller fedtet hud, bør du lære de andre aktive ingredienser i hudpleje at kende, f.eks. AHA-syrer, salicylsyre eller hamp.

Se hele teksten skjul tekst